Favoriet

Verzorging

Voorbeschouwing Eurotier: nieuwe front Calf-Tel

De Amerikaanse fabrikant Hampel Animal Care heeft de fronten van de modulaire eenlingboxen aangepast. Opvallend is de kopopening die voor het ouden van kleinere kalveren verkleind kan worden

De Amerikaanse fabrikant Hampel Animal Care heeft de fronten van de modulaire eenlingboxen aangepast. Opvallend is de kopopening die voor het ouden van kleinere kalveren verkleind kan worden

De nieuwe Front voor de eenlingboxen van Calf-Tel hebben nu optioneel  in grootte verstelbare kopopening. Door er een ypsilon-vormig kunststof deel in te monteren, verklein je de opening. Zo zijn zowel kleine Jersey-kalveren te houden in de boxen als ook grotere kalveren.

Jersey-kalveren

Aandachtspunt betreft de oude front was volgens de fabrikant dat Jersey-kalveren door de kopopening konden kruipen terwijl grotere, net onthoornde kalveren de wonden stootten en vervolgens angstig werden.

Emmerring

De fronten zijn nu zowel boven als onder vergrendeld. Ook een sterk kalf zal ze niet meer uit fatsoen krijgen. Ook is de emmerring aangepast. De emmer staat nu deels op een plateau in een uitsparing in de front. Daardoor hangt de emmer altijd op dezelfde hoogte.

Scharnieren

De front kan nu  zowel links als rechts scharnieren en kan naar binnen en buiten openen. Aan beide kanten van de front is een aanslag te monteren zodat het kalf de geopende front niet de verkeerde kant kan opduwen.

Gerelateerde artikelen