Favoriet

Voertechniek

Voorbeschouwing EuroTier: Schuitemaker Innovado

Machinefabrikant Schuitemaker uit Rijssen toont op EuroTier het automatische voersysteem de Innovado. Zes jaar geleden al presenteerde de fabrikant een prototype van de machine. In Hannover wordt de zogenoemde doorontwikkelde versie geïntroduceerd.

De Innovado is een zelfrijdende mengwagen. De machine kan het voer, zo meldt de fabrikant, automatisch halen, mengen, verdelen en aanschuiven. Alle opdrachten die uitgevoerd moeten worden zijn te plannen met een pc of tablet. Daarmee kan de veehouder ook opdrachten wijzigen.

Schuitemaker noemt de Innovado een A.G.V. (Automatic Guided Vehicle). Na veel technische aanpassingen is het nieuwe model volgens de fabrikant klaar voor de dagelijkse voerpraktijk. Hoewel het systeem sinds 2008 voortdurend is aangepast, is de Innovado voerrobot nog wel steeds gebaseerd op door Schuitemaker gehanteerde principe ‘van kuil naar koe’.

De foto van de Innovado laat nog veel tot de verbeelding over. Schuitemaker meldt dat op dag 1 van EuroTier de goede foto’s worden vrijgegeven

Gerelateerde artikelen