Favoriet

Video

VIDEO: Demonstratie Elho V-Twin 750

In het Belgische Ichtegem presenteerde de Finse fabrikant Elho onder meer de V-Twin 750, een hark met een werkbreedte tot 8 meter. De twee haspelelementen draaien het gewas tegen de rijrichting in naar binnen. Daarbij wordt het gewas iets opgetild waardoor het niet vervuild raakt. Op die manier krijg je het schoonste ruwvoer, claimen de Finnen. Terranis uit het Belgische Vladslo is Elho-importeur voor de Benelux.

In het Belgische Ichtegem presenteerde de Finse fabrikant Elho in het voorjaar van 2014 onder meer de V-Twin 750, een hark met een werkbreedte tot 8 meter. De twee haspelelementen draaien het gewas tegen de rijrichting in naar binnen. Daarbij wordt het gewas iets opgetild waardoor het niet vervuild raakt. Op die manier krijg je het schoonste ruwvoer, claimen de Finnen. Terranis uit het Belgische Vladslo is Elho-importeur voor de Benelux.

De V-Twin 750 is in de transportpositie 2,6 meter breed. De hark heeft geen tanden die uitsteken en doordat de twee delen naar binnenopklappen, blijft het zwaartepunt laag. Standaard heeft de hark 11.5/80-15.3-banden. Op verzoek zijn grotere banden mogelijk. Ook optioneel is een blokkeerkit, zodat je één harkelement kunt opklappen en met de ander gewoon kunt harken.

Volgens Elho-importeur Terranis is er veel vraag naar de V-Twin 750 in de Benelux. Zaakvoerder Stefaan Staelens wil eerst zoveel mogelijk demonstreren en het publiek laten kennismaken met de Finse machine. Terranis verwacht dat de vraag dit seizoen verder zal toenemen.