Favoriet

Bouw

Lichtdoorlatende Heatguard 25-plaat  

Naast de Heatguard 50- en 100-lichtdoorlatende platen is er nu de Heatguard 25. Die laatste heeft de hoogste lichttransmissiewaarde van de drie Heatguard-platen, maar ook de grootste zontoelatingsfactor.

Als je een stal bouwt of verbouwt wil je graag veel daglicht binnen hebben, maar de warme zon houd  je liever buiten. De lichtdoorlatende Heatguard-platen zijn voorzien van een poeder waardoor de zontoelatingsfactor verlaagt. Meer poeder verlaagt de zontoetreding, maar ook de lichttransmissie is, minder doorlaat van licht dus.

De zontoelatingsfactor van de Heatguard 25 is 0,23. De lichttransmissie 35 procent. Daarmee liggen de waarden van de plaat tussen een standaard lichtplaat en de Heatguard 50.

Lightroof

Met de Heatguard-platen ontstond het Lightroof-staldak, een zadeldak volledig bedekt met lichtdoorlatende platen. De keuze tussen een Lightroof bestaande uit standaard lichtdoorlatende platen, Heatguard 25, Heatguard 50 en Heatguard 100 is dus de afweging tussen toelating van licht en warmte.

Niet meer bij Altez

Het Lightroof werd in het leven geroepen door de inmiddels failliete stalbouwer Altez Noord. Daarop richtte Adwin Fokkink, hij was zelfstandig verkoopagent voor Altez, Lightroof Systems op om de Heatguard-platen en aanverwante producten te verkopen aan groothandel, stalbouwers en agrariërs in binnen- en buitenland.

Altez Noord was gevestigd in Vroomshoop en in Nederland actief boven de grote rivieren. Naast Altez Noord is er een Altez gevestigd in België. Het Belgische Altez is al actief beneden de Nederlands rivieren en liet in februari, na het faillissement van Altez Noord, weten zijn pijlen nu ook op Noord-Nederland te richten.

Brett Martin

De Heaguard-platen zijn een product van het Noord-Ierse bedrijf Brett Martin. De volledige naam van het product is Marlon CST Heatguard.