Favoriet

Bedrijven

Massey Ferguson gaat hooibouwmachines verkopen

Massey Ferguson, een van de trekkermerken die onder het concern Agco vallen, gaat nu ook onder eigen naam hooibouwmachines verkopen. De machines worden door het voormalige Fella in het Duitse Feucht gebouwd.

Fella is al maart sinds 2011 onderdeel van Agco. Toen nam dat bedrijf namelijk alle aandelen van het Italiaanse Argo over. Eind juli veranderde de bedrijfsnaam van de fabriek in Feucht van Fella Werke GmbH naar Agco Feucht GmbH en wees Agco deze fabriek aan tot het centrum voor de groenvoeroogst binnen het concern.

Schijvenmaaiers

Direct na die aankondiging lanceert Massey Ferguson, eerst in Ierland en het Verenigd Koninkrijk, grote serie hooibouwmachines. Het gaat om vijf gedragen schijvenmaaiers met een werkbreedte tussen 2,06 en 4 meter, om de twee semi-gedragen 3 en 4 meter brede maaierkneuzer-combinaties, vier getrokken maaiers en twee maaicombinaties. Die hebben een werkbreedte van respectievelijk 8,3 en 9,3 meter.

Schudders

Maar daar blijft het niet bij. Massey Ferguson neemt ook zes schudders – vier gedragen modellen en twee getrokken modellen – in het gamma op. Ze hebben een werkbreedte van 5,2 tot 12,70 meter.

Harken

En als laatste voegt het trekkermerk ook negen harken aan het pakket toe. Vier harken met een enkele rotor met een werkbreedte van 3,60 tot 4,50 meter, vier met een dubbele rotor met een werkbreedte tot 10 meter en een vier rotorhark die 12,5 meter breed zijn werk doet.