Favoriet

Mesttechniek

3-assige Volumetra van Joskin

Joskin breidt haar gamma mengmestverspreiders van het type Volumetra uit met drie nieuwe 3-assige modellen en twee nieuwe 2-assers.

Joskin breidt haar gamma mengmestverspreiders van het type Volumetra uit met drie nieuwe 3-assige modellen en twee nieuwe 2-assers.

De Volumetra is sinds de Agritechnica van 2013 op de markt. De nieuwe 3-assers  18000T, 20000T en 22500T hebben standaard het Hydro-Tridem onderstel. Dit heeft gedwongen hydraulische besturing op de voorste en de achterste as. De nieuwe 2-assige modellen 10000D en 12000D zijn standaard voorzien van het Hydro-Tandem onderstel. Dit is bevestigd op de verankeringspunten van het chassis en de positie is afhankelijk van banden en lading te wijzigen. De hydraulische dissel is standaard op alle modellen.

Breed gamma

De modellen met twee assen van de Volumetra gaan nu tot 20.300 liter inhoud en de modellen met drie assen tot 22.900 liter. De verdringerpomp is volgens Joskin de ideale oplossing voor dikke mengmest, lange zuigleidingen en/of grote werkbreedtes. De pomp combineert hoge drukken en grote volumes en heeft standaard een stenenvanger. De SimpleCut hakselaar is een optie.