Favoriet

Trekkers

Eerste Massey Ferguson-wereldtrekker in Nederland

Massey Ferguson-importeur Mechan Groep heeft de eerste zogenoemde wereldtrekker in Nederland afgeleverd. De 4700-serie is zo ontworpen dat hij overal ter wereld gebouwd, gebruikt en onderhouden kan worden. Veehouderij Techniek kon onlangs even met de trekker sturen.

De versie die nu in Europa op de markt komt, komt uit een splinternieuwe Chinese Massey Ferguson-fabriek. De fabrikant kan de  trekker voor de verschillende regio’s verschillend uitrusten. Zo heeft de 4700-serie voor de West-Europese markt een driecilinder Agco Power-motor met vermogens van 51 tot 73 kW (70 tot 100 pk) die voldoet aan de Stage-4-emissie-eisen.

Eenvoudig H-patroon

Ook is de trekker uitgerust met een gesynchroniseerde versnellingsbak met 12 versnellingen voor- en achteruit en een onder last schakelbare omkeer linksonder het stuur. Met de linkerhand bedien je de hoge en lage gearing, rechts de groepenhendel van zes versnellingen met een eenvoudig H-patroon. De elektronische hef – die qua bediening sterk doet denken aan de bediening van een mechanische hef – tilt circa 3.000 kilo. De 4700-serie is een prettige rechtoe-rechtaantrekker. Iedereen die wel eens op een trekker heeft gereden, rijdt er zo op weg. De trekker loopt opvallend rustig. De omkeerhendel kun je bedienen zonder de koppeling in te trappen en de agressiviteit van aangrijpen is met een draaiknop te verstellen. Het stuur kun je met een hendel achterover stellen.

Cabine

Binnenkort wordt de trekker ook geleverd met een fabriekscabine. Op jaarbasis hoopt Mechan Groep er 60 tot 70 trekkers uit de 4700-serie te leveren. De prijs ligt tussen de 30.000 en 40.000 euro.
De Mechan Groep verwacht op jaarbasis zo’n 60 tot 70 trekkers uit de 4700-serie in Nederland te verkopen.

Linksonder het stuur zit een omkeerhendel die je ook zonder de koppeling in te trappen kunt bedienen.

De elektronische hef wordt bediend alsof het nog een mechanische hef is.

Links op de groepenpook zit een knopje dat als koppeling fungeert.

Gerelateerde artikelen