Favoriet

Trekkers

Chinese trekkerbouwers willen Europa in

Chinese trekkerbouwers willen ook in het Westen vaste grond onder de voeten krijgen. Een van die merken is Foton Lovol. In Europa kennen het als fabrikant van trekkers tot 37 kW (50 pk). In China bouwt het bedrijf zo’n 100.000 trekkers per jaar. Uitbreiden naar het Westen. Dat is te lezen in vakblad Veehouderij Techniek.

Vanwege die uitbreiding opende de fabrikant in 2011 een vestiging in Italië, kocht het de zaaimachinefabrikant MaterMacc en liet het in Bologna door 50 eigen mensen een nieuwe trekker ontwer­pen. Een westerse trekker die gebouwd zal worden in de fabriek van trekkerbouwer Goldoni.

Uit die fabriek moet in ieder geval de Arbos 5000-serie rollen. Een serie met trekkers van 75 tot 100 kW (102 tot 136 pk). De trekkers, die niet zullen misstaan op menig melkveebedrijf, halen hun vermogen uit Kohler motoren. Maar er komt nog meer. Het pakket van Arbos, zoals het merk is gedoopt, zal uitgebreid worden met trekkers van 104 tot 194 kW (140 tot 260 pk). Ook aan werktuigen wordt gewerkt, maar voorlopig zijn dat vooral machines voor de akkerbouw.

Gerelateerde artikelen