Favoriet

Voederwinning

Nieuwe i-BIO+ balenwikkelaar van Kuhn

Machinefabrikant presenteert een nieuwe ronde balenwikkelaar, de i-BIO+. De wikkelaar kan balen voorzien van zowel net- als foliebinding. Kuhn claimt met het wikkelsysteem folie te besparen en daarmee het gebruik van de gewikkelde balen makkelijker te maken.

De i-BIO+ maakt gebruikt van de IntelliWrap. Afhankelijk van de omstandigheden, gewastoestend en bewaarperiode kan de chauffeur het aantal lagen folie of net aangeven in de bedieningsunit inde cabine. Bij wat Kuhn het conventionele wikkelen noemt, worden over het algemeen 6 tot 8 lagen binding aangebracht. Bij een binding met folie zouden er twee lagen minder aangebracht kunnen worden. De i-BIO+ maakt zo’n vijftig omwentelingen per minuut.

OptiCut 14 en 23

De opraapunit van de wikkelaar heeft een breedte van 2,30 meter. De machine is leverbaar met OptiCut 14 en OptiCut 23. Het snijsysteem met 14 messen biedt een snijlengte van 70 mm. Elk afzonderlijke mes is veerbeveiligd tegen beschadiging door vreemde voorwerpen. Het systeem met 23 messen heeft de voordelen van intensief snijden met een theoretische snijlengte van 45 mm. Elk mes is net als bij de 14-variant individueel veerbeveiligd tegen beschadiging door vreemde voorwerpen. Met de groepenschakeling kan de gebruiker ervoor kiezen om 0, 7, 11, 12, of 23 messen in gebruik te hebben.