Favoriet

Stalinrichting

Buisventilatie voor jongveestal

Red Cloud is een nieuw ventilatiesysteem voor kalver- en jongveestallen. Het zou vooral moeten zorgen voor meer luchtverversing laag bij de grond, waar de dieren liggen.

Bij het Red Cloud-overdruk-ventilatiesysteem wordt verse lucht aangevoerd door een ventilator die via buizen met een grote diameter continu lucht in de stal blaast. De buizen, in dit geval rood, zijn voorzien van kleine gaatjes via welke de lucht bij de kalveren komt.

Geluidsarme ventilator

Het Red Cloud-ventilatiesysteem wordt op maat gemaakt ten aanzien van aantal dieren, diercategorieën en stalinhoud. Ventilatorcapaciteit, het aantal perforaties en de positie ervan worden aangepast. Voor de aanvoer van lucht wordt een geluidsarme ventilator gebruikt. Het ventilatormodel wordt afgestemd op drie tot vier maal de stalinhoud en een luchtverplaatsing van 0,3 m/sec op een hoogte van 1,2 meter.

Cow House

Red Cloud wordt geïntroduceerd door Cow House, de leverancier van stalinrichting uit Leeuwarden. De eerste jongveestallen in zowel Nederland als Duitsland werden al uitgerust met het ventilatiesysteem, laat het bedrijf weten. 20160418_cow-house_red-cloud_stalventilatie_3
Cow House gebruikt een geluidsarme ventilator om continu lucht in de ventilatiebuizen te blazen.

Gerelateerde artikelen