Favoriet

Melktechniek

Tijdelijke melkstallen onder de loep

Een melkveehouder heeft bij bouw of verbouw soms een tijdelijke melkstal nodig. Voor een korte periode, of zelf ter overbrugging van jaren. In vakblad Veehouderij Techniek is te lezen dat er voor beide situaties oplossingen zijn.

Het concept van de mobiele melkstal is natuurlijk niets nieuws. Enkele, vaak biologische melkveehouders melken nog steeds met de weidemelk­wagen. Wie zoekt op YouTube kan er een grote verscheidenheid aan video’s vinden van het melken met een moderne of minder­ moderne weidemelkwagen. Zo zie je al snel dat mobiele melkstallen er nog altijd in vele varianten zijn.

[meerinvakbladpromo tekst=”Voor de drie mobiele melkstallen in Veehouderij Techniek geldt dat de koeien verhoogd opgesteld staan zodat je op een ergonomische hoogte kunt melken. De drie stallen zijn de Mobile Milking van Mart en Ewoud Groen, de Mobistar Hydraulic en de Mobistar Swing van Europe Dairy Systems. In vakblad Veehouderij Techniek wordt ingegaan op de technische zaken, opvallende aspecten en de verschillende uitvoeringen.”]