Favoriet

Stalinrichting

ATH 2016: Schrijver-kalverbox houdt gewichtstoename bij

De SmartBox van de Nederlandse fabrikant Schrijver Stalinrichting toont op AgroTechniek Holland een nieuwe kalverbox met weegvloer. Op de terminals aan de zijkant van de box lees je het gewicht en de gewichtstoename af.

De groei in de eerste acht levensweken van een kalf is bepalend voor de melkproductie in de latere levensjaren. Volgens de fabrikant is het daarom belangrijk om te weten hoeveel het kalf per dag groeit. Een groei van 800 tot 1000 gram per dag is wenselijk. De SmartBox is voorzien van twee weegcellen en weegt het kalf op 100 gram nauwkeurig. Op de grote terminal lees je het actuele gewicht af. Deze gegevens stuurt de terminal naar onderstaande terminal. Deze computer slaat de gegevens op toont ze op het beeldscherm.

App

In de toekomst is het de bedoeling dat de terminal de gegevens via wifi naar een smartphone of computer stuurt. Via een speciale app heb je dan ook op afstand inkijk in de groei van het kalf.

Afmetingen

De box heeft een afmeting van 1,0 bij 1,6 meter. Deze afmeting is groter dan de gemiddelde eenlingbox. Het kalf heeft hierdoor zeker tot vier weken voldoende leefruimte, aldus de fabrikant. De box staat op vier zwenkwielen en is daardoor eenvoudig te verplaatsen. Foto 1
De grote terminal toont het actuele gewicht.

De onderste terminal weergeeft de groeitoename.

De terminal zendt de gegevens via wifi door naar een app.

De kalverbox staat op vier zwenkwielen.

Gerelateerde artikelen