Favoriet

Mesttechniek

ATH 2016: Fliegl-bemester voor bouw- en grasland

De Duitse fabrikant Fliegl introduceert een nieuwe schijfgleufverdeler. Door de schuine stand van de schijf valt het grasland na de bemesting dicht. Volgens de fabrikant blijft de mest hierdoor beter in de bodem.

De schijf is zowel horizontaal als verticaal gedraaid. Hierdoor snijdt de schijf de bodem schuin open en licht hij de grond iets op. Een slang voert de mest langs de schijf in de gleuf. Door de inkepingen in de schijf valt de mest dieper in de bodem. De bemester injecteert de mest op een diepte van 5 tot 10 centimeter. De tanden drukken de bodem licht aan.

Frame

Een vijzel verdeelt de mest over de verschillende slangen. Een bak aan het einde van de vijzel vangt eventuele stenen uit de mest op. Het frame is volledig verzinkt en klapt hydraulisch op. Tijdens het bemesten blijven vier steunwielen aan de grond. Deze wielen zijn in hoogte verstelbaar. De bemester is achter ieder type drijfmesttank te monteren en is verkrijgbaar in drie breedtes; 3.0, 6.0 of 8.0 meter.

Bouwland

Fliegl komt met een soortgelijke bemester voor bouwland. Deze bemester is voorzien van bolle schijven. Deze schijven keren de bodem om en bedekken de mest met grond. De bouwlandbemester is in dezelfde afmetingen verkrijgbaar.
De bemester is verkrijgbaar in drie verschillende breedtes.

De schijven staan zowel horizontaal als verticaal schuin. De tand drukt de bodem iets aan.

Een vijzel verdeelt de mest over de schijven.

De vier steunwielen blijven tijdens het bemesten aan de grond.

De opvangbak is gemakkelijk te demonteren.

Gerelateerde artikelen