Favoriet

Beurs

Zelfrijdende voermengwagen van 5 kuub

Sgariboldi, fabrikant van zelfrijdende en getrokken voermengwagens, breidt zijn Squirrel-serie uit. De Italianen tonen op de EuroTier een zelfrijder met 5 kuubs mengkuip.

In 2014 toonde Sgariboldi de Squirrel met 12 kuubs mengkuip voor het eerst aan het publiek. De serie is nu uitgebreid. Door de compacte afmetingen zijn de machines geschikt voor lage en smalle doorgangen. De vierwielbesturing zorgt voor wendbaarheid. De zelfrijder is uit te rusten met horizontale of verticale vijzels, of met het Gulliver-systeem. Dit is een horizontaal mengsysteem met op de vijzel meerdere messen.

Opties

Een vierwielgeremde versie is leverbaar, net als een tweede versnelling en een sperdifferentieel. Andere opties zijn een laadklep aan de achterzijde en een magneet die ijzer in het voer opspoort. De fabrikant monteert het bestuurdersplatform links op de machine. Op aanvraag is deze ook aan de rechterkant te monteren.

De fabrikant belooft ook spoedig een driewieler te leveren. In december 2016 volgt er een elektrische aangedreven Squirrel.