Favoriet

Voederwinning

14,6 meter breed maaien met VLM/MO48

Machinebouwer Sip uit Slovenië en Marloo Equipment uit Michigan (VS) komen met een maaicombinatie bestaande uit vijf units, één in de fronthef en vier aan een getrokken frame achter de trekker.

De Sip DISC 340F-frontmaaier hangt gewoon in de fronthef en is niet aangepast.  Aan een getrokken frame achter de trekker hangen vier Sip-maaidekken. Eerst twee zoals bij een gedragen vlindermaaier. De volgende twee hangen aan armen. Eerst klappen de units op zoals de voorste twee. Vervolgens draaien de armen 90 graden horizontaal naar achteren waardoor de twee maaiunits ook verticaal nog eens 90 graden draaien. De opgeklapte combinatie blijft binnen 3,5 meter. De as is gestuurd.

20161213_Marloo_sip_maaicombinatie_1

Samenwerking

Marloo Equipment ontwikkelde en produceert het frame onder de merknaam VLM. Het voorzag het frame van diverse maaiers. Onder ander Kuhn, Claas en Krone wat leidde tot maaibreedtes boven 15 meter. Uiteindelijk vond Marloo de samenwerking met het Sloveense Sip. Ook qua kneuzers werden al verschillende varianten toegepast. Met Sip-maaiers gaat de machine door het leven als de VLM/MO48 met 14,6 meter werkbreedte.

Marloo Equipment

Marloo Equipment LLC is onderdeel van een Amerikaanse onderneming Van Loon met ook grootschalige melkveehouderij. Het is ook distributeur van Tulip- en Sip-machines in de VS alsook Peecon-distributeur  ten oosten van de Mississippi-rivier en sinds kort tevens Deutz-Fahr-dealer.

20161312_Marloo-sip-maaier_2

Gerelateerde artikelen