Favoriet

Mesttechniek

Joskin Tornado3 nu ook met strooitafel

Joskin breidt het Tornado3 gamma uit met twee modellen. In tegenstelling tot de rest van de Tornado3 modellen zijn de strooiers voorzien van horizontale strooiwalsen met strooitafel. De modellen hebben een inhoud van 14 en 16 kuub en krijgen de toevoeging Horizon mee in de typeaanduiding.

Joskin breidt het Tornado3 gamma uit met twee modellen. In tegenstelling tot de rest van de Tornado3 modellen zijn de strooiers voorzien van horizontale strooiwalsen met strooitafel. De modellen  hebben een inhoud van 14 en 16 kuub en krijgen de toevoeging Horizon mee in de typeaanduiding.

De modellen T5513/14V (14 m3) en T6013/16V (16 m3) krijgen de strooitechniek die al gebruikt wordt bij de Joskin Ferti-Space Horizon stalmeststrooiers. Volgens Joskin is het voordeel van deze strooitechniek de grotere werkbreedte en betere verdeling dan met verticale strooiwalsen. Naast stalmest is de machine nu ook geschikt om bijvoorbeeld kalk mee te strooien.

Horizon

Het Horizon-strooisysteem heeft twee horizontale strooiwalsen met een diameter van 60 centimeter. De strooitafel heeft twee overlappende strooischijven van elk 110 centimeter doorsnede. Tijdens het strooien draaien de schijven 425 toeren per minuut.