Favoriet

Mesttechniek

Mest vervoeren met Huesker-mestzak in kieper

De Duitse fabrikant Huesker komt met de Flexcover Combi op de markt. Met behulp van een mestzak bouw je een landbouwkieper om voor het transport van drijfmest. Met de komst van dit systeem spaar je een transporttank uit.

De mestzak heeft een inhoud van 10 tot 32 kuub en past zich aan naar de vorm van de bak. Er zit een 6-duims aansluiting aan de achterkant van de kieper. Om de zak sneller te legen is kan je de bak een aantal graden kiepen. Huesker doet nog onderzoek naar een variant voor in de afschuifwagen.

Voor gebruik demonteer je de achterklep van de kieper en plaats je het achterschot met de mestzak eraan. Met behulp van een fontlader kost ombouwen ongeveer een uur, aldus de fabrikant. Wanneer het systeem niet wordt gebruikt kan de achterklep weer worden teruggeplaatst.

Pomp

Optioneel kan de Flexcover Combi worden voorzien van een 4.500 l/min Börger-pomp. Deze wordt met de trekkerhydrauliek aangedreven en vraagt 120 l/min olieopbrengst. Wordt er gebruik gemaakt van een voorsnijfilter, dan komt daar nog eens 45 l/min bij. Levert je hydrauliekpomp niet voldoende olie, dan is er ook een aftakas-aangedreven hydrauliekpomp beschikbaar. In Duitsland begint de prijs van de Flexcover Combi bij zo’n 18.500 euro.