Favoriet

Voederwinning

Van zij- naar middenophanging: vijf systemen

Een grote steen die half in de grond ligt of een gebroken paal. De bredere gedragen maaiers hebben inventieve technieken om schade en stilstand te voorkomen na een aanrijding. Veehouderij Techniek heeft vijf systemen bestudeerd.

Een grote steen die half in de grond ligt of een gebroken paal. De bredere gedragen maaiers hebben inventieve technieken om schade en stilstand te voorkomen na een aanrijding. Veehouderij Techniek heeft vijf systemen bestudeerd.

Door de toenemende werkbreedtes van gedragen maaiers werd het over te dragen gewicht te groot voor zij-ophanging. Tegenwoordig maakt de middenophanging nieuwe vormen van obstakelbeveiliging, bodemdrukregeling en heffen op de kopakker mogelijk.

Beschadiging voorkomen

De bodemdrukregeling dient om beschadiging van de zoden en vervuiling van het voer te voorkomen. Een hoge ontlastingsdruk zorgt voor een lage bodemdruk en een lage ontlastingsdruk vanzelfsprekend voor een hoge bodemdruk. De ene fabrikant gebruikt voor de middenophanging een cilinder of pen-gatverstelling. Anderen gebruiken cilinders met stikstofbollen waarmee je via de draagarm de bodemdruk kunt instellen.

Benieuwd welke fabrikanten met welke technieken op de markt zijn? Meer weten over draagarmen, draaipunten en pendelbereik? Start nu met Veehouderij Techniek.