Favoriet

Mesttechniek

Joskin Ferti-Space vernieuwd

Joskin heeft de Ferti-Space stalmeststrooier volledig vernieuwd. De nieuwe modellen krijgen de naam Ferti-Space 2 mee. De serie strooiers bestaat uit zeven modellen en is verkrijgbaar met verticale strooiwalsen of horizontale strooiwalsen met strooitafel.

De strooier heeft een nieuwe bak en is lichter. Door het hulpchassis te verwijderen is het zwaartepunt met 150 millimeter verlaagd. De strooiers zijn verkrijgbaar met een bakinhoud van 12 tot 21 kuub. De machines met verticale strooiwalsen kunnen tussen 8 en 16 meter breed strooien.

Aansturing van de machines gaat met behulp van de Ferti-Control 4000 terminal of met de isobus-terminal van de trekker. De dosering wordt geregeld aan de hand van de rijsnelheid. Optioneel is een weegsysteem leverbaar.

Silage

Als optie kan de Ferti-Space 2 worden gebruikt voor het transport van silage. Door de strooiwalsen te demonteren en opzetschotten te plaatsen ontstaat een silagewagen. Om de mais en gras snel te kunnen lossen adviseert Joskin te kiezen voor een bodemketting met twee snelheden.

Gerelateerde artikelen