Favoriet

Voederwinning

Agritechnica 2017: Krone vernieuwt MX-dubbeldoelwagens

Het Duitse Krone heeft haar MX-opraapwagens  vernieuwd. De serie kent drie typen  van 33 tot 40 kuub (DIN). Nieuw voor de MX-serie is dat de grootste twee typen zijn uitgerust met een beweegbare voorwand.

De beweegbare voorwand was al op de grotere ZX-opraapwagens te vinden. De voorwand zorgt ervoor dat er zo’n 4,5 kuub extra meegenomen wordt ten opzichte van de traditionele voorwand. De serie kent de typen MX 330 GL/GD, MX 370 GL/GD en de MX 400 GL. Voor de twee kleinere typen zijn er optioneel doseerwalsen beschikbaar.

De ongestuurde EasyFlow pickup heeft een werkbreedte van 1,8 meter. De vijf tandrijen staan gemonteerd in een W-vorm om de belasting van de opraper gelijkmatig te verdelen. Er zijn maximaal 41 messen te monteren wat resulteert in een theoretische snijlengte van 37 mm. Via de messengroep schakeling is er de keuze om nul, 20, 21 of alle 41 messen in te schakelen. De hele messenbalk is buiten de wagen te zwenken. Een messenslijpinrichting is optioneel. De aandrijving van de 1580 mm brede snijrotor loopt in een oliebad. De rotor heeft een diameter van 880 mm.

Krone zal de MX- serie met de MX 370 GD op Agritechnica aan het publiek tonen.

Gerelateerde artikelen