Favoriet

Voertechniek

Nieuwe aanschuifrobot Juno van Lely

De nieuwe Lely Juno is een van de nieuwigheden die Lely tijdens de Future Farm Days heeft geïntroduceerd. Hoeft de aanschuifrobot even geen voer aan te duwen, dan tilt de machine de rok op.

Het optillen van de zogenoemde rok vermindert slijtage en kleine obstakels kunnen eenvoudiger gepasseerd worden. Ook blijft de rok vrij van modder en mest. Het voer blijft daardoor schoon. De Juno kan de rok laten zakken in een linker en rechter duwpositie.

Deuren openen met Bluetooth

Om van de ene stal naar de andere te kunnen rijden, kan de Juno automatisch elektrische deuren openen en sluiten met behulp van een Bluetooth-verbinding. Een Bluetooth-verbinding wordt ook gebruikt om de machine via een smartphone te bedienen met het bedieningssysteem ‘Lely Control Plus’. De veehouder kan de Juno op het scherm besturen en met de vooraf ingestelde acties een route creëren en aanpassen. Binnen een route is het mogelijk om meerdere voerrondes en afstanden tot het voerhek aan te geven. Op basis van de hoeveelheid ruwvoer op een bepaalde plek corrigeert de Juno automatisch de optimale afstand tot het voerhek.

Veiligheidsbumper

De Juno heeft ook een veiligheidsbumper. Dat zorgt ervoor dat de machine stopt zodra het een obstakel raakt. De veiligheidsbumper kan worden uitgerust met een elektrische bumperbeveiliging. Die is niet schadelijk voor mensen of dieren maar voorkomt dat koeien de machine stilzetten door de veiligheidsbumper aan te raken. De nieuwe Juno is beschikbaar vanaf 31 augustus 2018.

Gerelateerde artikelen