Favoriet

Voertechniek

Trioliet Solomix 3 nu ook geschikt voor Europese veehouders

Het Nederlandse Trioliet past de Silomix 3X met 3 vijzels zo aan dat hij ook voldoet aan de eisen van de Europese veehouders met meer dan 180 melkkoeien. De in de Verenigde Staten populaire wagens zijn voor de Europese omstandigheden vaak te groot, te hoog en te zwaar.

Het Nederlandse Trioliet past de Solomix 3X met 3 vijzels zo aan dat hij ook voldoet aan de eisen van de Europese veehouders met meer dan 180 melkkoeien. De in de Verenigde Staten populaire wagens zijn voor de Europese omstandigheden vaak te groot, te hoog en te zwaar.

De Solomix 3 New Edition serie is er in drie versies. De kleinste heeft een capaciteit van 27 kuub. Twee andere machines hebben een inhoud van 30 en 34 kubieke meter. Daarmee vallen ze net onder de 3X serie, die tot 52 kuub aan voer kan mengen.

Dunnere kuip

Net als de in onder andere de Verenigde Staten geleverde versie het geval is, is de Solomix 3 New Editon nog steeds voorzien van drie vijzels. Echter, de mengkuip is met zijn 10 millimeter gemaakt van 2 millimeter dunner staal. Ook de slijtrand is met 12 mm 3 millimeter dunner. Europese melkveehouders mengen namelijk dagelijks minder vaak dan in de Verenigde Staten het geval is. Daarnaast maakte Trioliet de machine lager zodat hij ook met een relatief kleine shovel is te laden. De kleinste wagen is 2,54 m breed, 2,90 hoog en, op een centimeter na, 10 meter lang.

Tekst gaat door onder de foto

Europese eisen

De 1.000 toeren aandrijflijn met zijn luchtgekoelde reductiekast is gebleven. De wagens vragen om een trekker van 140 tot 160 pk. Ze voldoen aan alle eisen voor het transport over de Europese wegen. De kleinste van het drietal kost 60.890 euro.

Gerelateerde artikelen