Favoriet

Weiden

Draadhaspel van VDW Constructie

De Belgische constructeur van hoofdzakelijk voertechniek liet deze week op de RMV in Hardenbergen een draadhaspel zien om puntdraad op te rollen. De hydraulisch aangedreven haspel kan met bouten op de zijplaat van een voorlader- of grondbak bevestigd worden.

De Belgische constructeur van hoofdzakelijk voertechniek liet deze week op de RMV in Hardenberg een draadhaspel zien om puntdraad op te rollen. De hydraulisch aangedreven haspel kan met bouten op de zijplaat van een voorlader- of grondbak bevestigd worden.

Met een sleuf in de behuizing zet je de draadhaspel over de zijplaat. Door twee bouten aan te draaien klem je de haspel vervolgens. De aandrijving hangt vervolgens binnen de bak en de haspel ernaast. De haspel draait vervolgens op de hydrauliek en rolt zo grote lengte puntdraad op. De haspel kan in beide richtingen draaien. De bruto adviesprijs is circa 1.500 euro.

De draairichting verander je met een kogelkraan. Om de snelheid van de haspel te verlagen is er een smoorkraan die de oliestroom verkleint.