Favoriet

Mesttechniek

Veenhuis presenteert nieuwe bemester

Veenhuis Machines uit Raalte presenteert de nieuwe Euroject Twin bemester. De bemester dankt zijn naam aan de dubbele schijvenparen die onder droge omstandigheden met geringe kracht in de grond snijden.

De schijven zijn per twee verend en sturend opgehangen. Er zijn twee mestsporen per maisrij, links en rechts ruim 9 centimeter naast de zaairij. Het hoofdframe heeft een pendelende werking. De bemester kan geleverd worden met automatische sectieschakeling (RTK-gps). De machine wordt aangestuurd via isobus. Dat moet gekoppeld worden aan het RTK-gps systeem. De voetafsluiters worden pneumatisch aangestuurd. Variabele afgifte is mogelijk op kuub- of hectareniveau of in samenwerking met het Nutri-FLow systeem (nutriënten) van Veenhuis.

De schijfafstand is 18,75 centimeter. In combinatie met sectieafsluiting kan de bemester ook ingezet worden in de rijenbemesting. Secties zijn mogelijk vanaf twee schijven of groter. De maisrij-uitrusting is een aparte aansturing op basis van 1 sectie per twee schijven.

 

Gerelateerde artikelen