Favoriet

Voederwinning

Groenewegen nieuwe importeur Elho machines

Firma Groenewegen is per direct importeur van de machines van het Finse Elho. Elho maakt ondermeer balenpersen, maaiers en zwaders. De eerste machines draaien inmiddels in Nederland.

Groenewegen gaat zich in eerste instantie vooral richten op de zwaders van de fabrikant. De zwaders werken anders dan de traditionele cirkelhark. De machines zijn hydraulisch aangedreven, eventueel via een aftakaspomp. De opgaande beweging van het gras zorgt ervoor dat er minder ruwe-as in de kuil komt dan bij een traditionele cirkelhark, die het gras vooral over de grond sleept. De werkbreedte kan in de meeste gevallen onafhankelijk van de zwadbreedte worden aangepast.

Front en getrokken

De Elho harken zijn er in de front en getrokken uitvoering. De V-Twin 600 kan in de fronthef waardoor er in één werkgang kan worden geharkt en geperst. Met een verloopbok past de machine ook achterin de hef. De machine staat voor 14.725 euro in de prijslijst. De V-Twin 750 is een eenvoudige getrokken machine met een werkbreedte van 3 tot 8,0 meter. De V-Twin 950 is het topmodel van de Elho harken. Deze heeft meer functies en is zwaarder gebouwd. De werkbreedte is 4,5 tot maximaal 9,5 meter. De 750 is te koop vanaf 23.500 euro, de 950 kost 33.000. Optioneel is onder andere een aftakasaangedreven hydrauliekpomp beschikbaar.

Test

In het mei-nummer van het vakblad Veehouderij Techniek, dat 17 mei verschijnt, is een uitgebreide dubbeltest van de V-Twin 750 en V-Twin 950S te lezen.

Gerelateerde artikelen