Favoriet

Dierverzorging

Nieuwe veewagen van Palmse Trailers

Palmse Trailers uit Estland komt met nieuwe veewagen. In tegenstelling tot de vorige modellen heeft de PT4650-HS geen laadklep maar een onderstel dat de wagen hydraulisch kan laten zakken.

De wagen heeft een laadvermogen van 6.000 kg. Dat komt overeen met 8 tot 10 koeien. De afmetingen van de laadbak bedraagt 6.500 x 2.353 x 2.000 mm. Het eigengewicht van de wagen is 3.250 kg. Onder de wagen is een zware as gemonteerd met 8-gaats velgen en 385/65R22,5 banden. Op de as zijn cilinders gemonteerd die de wagen hydraulisch kunnen laten zakken; een laadklep is niet nodig. Tijdens transport is wagen hydraulisch afgeveerd door de hefcilinders te koppelen aan twee stikstofbollen per kant. De vanafprijs van de veewagen inclusief antislipvloer is 15.000 euro.

Groenewegen importeur

Palmse Trailer wordt sinds kort geimporteerd door Firma Groenewegen uit Warmenhuizen (NH). Naast veewagens maakt de fabrikant ook kiepers, balenwagens en machine transporters. De eerste tien kiepers zijn inmiddels uitgeleverd. Daarnaast importeert het bedrijf ook nog machines van het Finse Elho.

Gerelateerde artikelen