Favoriet

Voederwinning

Nieuwe frontmaaiers van Pöttinger

De Oostenrijkse fabrikant Pöttinger komt met een nieuwe serie frontmaaiers: de Alpha Motion Pro. Er zijn drie werkbreedtes leverbaar.

De Alpha Motion Pro, zoals de maaier-serie heet, is voorzien van een slepende ophanging. De maaiers lijken sterk op de Alpha Motion Master, die meer geschikt zijn voor kleinere trekkers. De Pro is voor het zware werk. Grootste wijziging is dat er geen koppeldriehoek (accordbok) meer op de maaier zit, maar een gelaste driepunt. Er zijn drie werkbreedtes van 2,62 tot 3,46 m breed waarbij de Alpha Motion Pro 261 zes maaischijven heeft. De grotere 301 en 351 hebben respectievelijk zeven en acht maaischijven. De messen en maaibalk zijn eenvoudig te bereiken door het beschermdoek op te rollen. Standaard heeft de maaier geen kneuzer, op wens krijgen de maaiers een tanden- of rollenkneuzer.

Centraal smeren

Pöttinger maakte ook het smeren een stuk eenvoudiger. Alle smeerpunten zijn nu met smeerleidingen op een centraal punt verzameld waardoor het smeren een stuk sneller gebeurd zal zijn. Zoeken naar vetnippels is niet meer nodig.