Favoriet

Transport

Kaweco brengt shovels op de markt

Reesink Production heeft begin 2019 de bedrijfsactiviteiten van shovelmerk Quappen overgenomen. De shovels, in gewichtsklassen van 2 tot 3,8 ton, worden per 1 november 2019 onder de Kaweco merknaam verkocht.

Reesink Production heeft begin 2019 de bedrijfsactiviteiten van shovelmerk Quappen overgenomen. De shovels, in gewichtsklassen van 2 tot 3,8 ton, worden per 1 november 2019 onder de Kaweco merknaam, onderdeel van Reesink Production, verkocht. De shovels zijn er in verschillende uitvoeringen voor zowel de agarische sector, infra en landschappelijk onderhoud. De kleinste in het programma is de KW20. De shovel heeft inclusief standaardbak een eigen gewicht van 2.045 kg. De hefkracht bedraagt 1.124 kg. De krachtbron in de KW20 is er eentje van Yanmar. Het vermogen bedraagt 18 kW (25pk). De grootste shovel is de KW37. Die is er in een farmer en in een infra uitvoering. De farmervariant heeft een eigen gewicht van 3.835 kg. Uit een viercilinder Yanmar dieselmotor haalt de KW37 een vermogen van 35 kW (48pk). De hefkracht bedraagt 2.593 kg. De maximale rijsnelheid is 23 km/u.
De KW25 Farmer heeft een driecilinder Yanmar met een vermogen van 27 kW (37pk).

Sinds de machines door Kaweco gebouwd en verkocht worden, zijn de shovels uitgevoerd in oranje-grijze kleurstelling. Voor de distributie van de shovels wordt het bestaande Kaweco-dealernetwerk ingezet. Reesink Production heeft met de shovels een minder seizoensafhankelijk afname. Voor de overname was Q-Load BV de fabrikant van de shovels. Reinier Hulst, oud directeur/eigenaar van Q-Load, blijft dit jaar betrokken bij de productie om een soepele overgang te realiseren.

Gerelateerde artikelen