Favoriet

Transport

Meer vermogen voor Weidemann Hoftrac 1390

Weidemann kan de Hoftrac 1390 voorzien van een Yanmar-motor met een vermogen van 40,1 kW (54,5 pk). De Duitse fabrikant heeft naast de krachtbron een flink aantal wijzigingen doorgevoerd aan de Hoftrac.

De Hoftrac 1390 is er nu dus met een vermogen van 40,1 kW (54,5 pk). De twee andere varianten, beide ook voorzien van een Yanmar-motor, hebben een vermogen van respectievelijk 18,4 kW (25 pk) en 33,3 kW (45,3 pk).  De twee knikladers met het meeste vermogen hebben een uitlaatgasnabehandelingsysteem (DPF en DOC). De kleine versie voldoet ook zonder nabehandeling aan de Stage 5 emissie-eisen.

Elektronische geregelde rijaandrijving

De rijaandrijving van de Hoftrac wordt elektronisch geregeld met het nieuwe ecDrive. Daarmee heeft de 1390 verschillende rijmodi. Een automodus en een eco-modus waarin het motortoerental verlaagd wordt tot 2.200 als de gewenste snelheid bereikt is. De derde modus ondersteun het gebruik van aanbouwdelen. Daarbij wordt met handgas het toerental van de motor geregeld terwijl de rijsnelheid met het voetpedaal bepaald wordt. Als de last van het aanbouwdeel te hoog wordt, verlaagt de Hoftrac automatisch de snelheid om het aanbouwdeel het hoogst mogelijke vermogen te geven. Als de last is verlaagd, keert de vooraf ingesteld snelheid terug.

Verder hebben de nieuwe Hoftracs standaard led-werklampen een nieuw display in de cabine met daarop de rijfuncties en, indien nodig, een diagnosesysteem. De machine met het minste vermogen rijdt maximaal 20 km/u. Bij de twee grotere versies ligt dat op maximaal 30 km/u. Het kipvermogen met de laadbak recht ligt tussen 1.610 en 2.100 kg, afhankelijk van de motor.

Gerelateerde artikelen