Favoriet

Voertechniek

ID Agro en Lely met gezamenlijke modulaire voerkeuken

ID Agro en Lely hebben een samenwerkingsverband gesloten voor het distribueren van modulaire voerkeukens. Daarmee breidt ID Agro haar afzetmarkt uit en Lely kan via de Lely Centers een compleet automatisch voersysteem aanbieden.

De samenwerking komt niet uit de lucht vallen, want in 2017 introduceerden ID Agro En Lely gezamenlijk al de eerste modulaire voerkeuken. In die voerkeuken kunnen veehouders meerdere voercomponenten in blok, baal of silo opslaan en laden. De voersoorten, en de locatie ervan, kunnen gewisseld worden zodat er ingespeeld kan worden op de seizoenen. Aan de dakconstructie in de voerkeuken is een kraanconstructie met voergrijper geïnstalleerd. Die beweegt boven het opgeslagen voer om het van de juiste locatie te grijpen en in de voerrobot te dumpen.

Verschillende afmetingen

De voerkeuken is beschikbaar in verschillende afmetingen (S, M en L). Door het modulaire aspect kan de capaciteit op een later moment worden uitgebreid door een module toe te voegen. Als er al een schuur aanwezig is, dan kan deze ook worden voorzien van de juiste staalconstructie voor montage van de kraandelen van de voergrijper.

Gerelateerde artikelen