Favoriet

Mesttechniek

Nieuwe sleepvoetbemester Bomech

Machinebouwer Bomech uit Albergen (Ov.) introdcueert de Bomech UP sleepvoetbemester. De fabrikant heeft de UP ontwikkeld, omdat het de vraag naar bemesters voor kleinere mesttanks ziet stijgen.

De bemester is er met werkbreedtes van 6 tot 10,5 meter. Volgens de makers is de bodemvolging van de bemester het unieke kenmerk. Door het nieuwe bodemaanpassingssysteem kan de sleepvoetbemester zich vrij van de bewegingen van de tank bewegen in zowel dwars- als lengterichting. Daardoor past het zich automatisch aan aan de contouren van de bodem. De verdeler is ten opzichte van de slanguitgangen hoog gemonteerd. Daardoor zou de exacte dwarsverdeling, ook op steile hellingen, vanwege het zogenoemde vrije-val-principe behouden blijven.

Dicht op de tank

De Bomech UP heeft een middenframe dat ervoor zorgt dat de verdeler rond alle mangaten tot een diameter van 1,20 meter gemonteerd kan worden. Daardoor zit de verdeler dicht op de tank, waardoor het zwaartepunt ook zo dicht mogelijk bij de mesttank ligt.

De nieuwe sleepvoetbemester wordt verticaal ingeklapt. De armen van de UP klappen omhoog achter de tank, waardoor de transportbreedte 2,55 meter is. De transporthoogte blijft, ongeacht de werkbreedte, onder de 3,50 meter. De armen zijn voorzien van hydraulische transportvergrendeling.