Favoriet

Voederwinning

Kuhn triplemaaier met twee afvoerbanden

Machinefabrikant Kuhn komt met een nieuwe triplemaaier met twee afvoerbanden. De nieuwe maaier kan in een werkgang met een breedte van 9,30 meter een zwad neerleggen.

Door de hydraulische breedteverstelling van de afvoerband en de hydraulische aandrijving kunnen zwaden tussen 1,8 en 3,6 meter breed gemaakt worden. Het is mogelijk om te maaien met een centrale zwadafleg of met een geheven transportband. Met één geheven transportband kan er in twee gangen 18 m breed gemaaid worden.

Lager gewicht door aluminium frames

De maaier heeft een nieuw frame en een nieuwe draagarm. Door het gebruik van aluminium in de transportbandframes is het gewicht gereduceerd. De transportbanden worden aangedreven door twee pompen die worden gevoed door een tank die in het centrale frame is geïntegreerd. Alle andere  functies worden via de LS aansluiting van olie voorzien. Daardoor wordt er weinig olieopbrengst van de trekker gevraagd.

Hydro-pneumatische bodemontlasting

De aanpassing aan de bodem wordt geregeld met een hydro-pneumatische bodemontlasting die vanuit de trekker wordt bediend. Een combinatie van het uitheffen van de maaibalk naar boven (tot 30 cm) en naar achteren zwenken van de gehele maaier (tot 17 graden), beschermt de maaibalk bij het rijden tegen een obstakel. De twee achterste units hebben ieder een werkbreedte van 3,5 m en de voorste 3,1 m.

De bediening van alle machinefuncties kan worden uitgevoerd via een isobus-terminal of door de CCI 800- of CCI 1200-terminal van Kuhn. De meest voorkomende functies kunnen ook worden bediend met de CCI A3-joystick. De nieuwe FC 9330 RA is leverbaar voor het seizoen 2021-2022.

Gerelateerde artikelen