Favoriet

Trekkers

Massey Ferguson 6S-serie vervangt MF 6700 S

Trekkerbouwer Massey Ferguson vervangt de 6700 S door de nieuwe 6S-serie. De nieuwe serie bestaat uit vijf modellen met een vermogen van 99kW tot 132 kW (135 tot 180 pk).

De vijf modellen zijn uitgerust met een viercilinder, 4,9 liter Agco Power motor. De transmissiekeuze bestaat uit de Dyna-VT Super Eco of de Dyna-6 Super Eco. In beide gevallen worden de trekkers geleverd met de MF Power Control-hendel aan de linkerkant van de stuurkolom. De Dyna-VT heeft ook een automatische modus. Die wordt geactiveerd met een schakelaar op de armleuning. De modus geeft de chauffeur de mogelijkheid de snelheid aan te passen, terwijl het motortoerental automatisch wordt geregeld op basis van de belasting en de snelheid. De Dyna-6 Super Eco heeft 24 versnellingen voor- en 24 achteruit. De maximum snelheid ligt op 40 km/h. Die snelheid wordt gereden bij 1.500 toeren per minuut.

Nieuwe armleuning

De trekkers in de 6S-serie hebben standaard een nieuwe luchtgeveerde stoel. Optioneel zijn onder meer stoelverwarming en lederen bekleding. Wordt de trekker geleverd in een Exclusive of Efficiënt uitvoering, dan is in de cabine ook een nieuwe armleuning te vinden. Op die armleuning worden de functies voor de motor, transmissie, hydrauliek, koppeling en aftakas bediend. Ook de radio en de telefoon zijn via de armleuning toegankelijk.

(Tekst gaat verder onder foto)

Ten opzichte de trekkers in de huidige 6700 S-serie hebben de trekkers in de 6S-serie dezelfde hef- en hydrauliekcapaciteit. Dat betekent dat ze in de achterhef 9.600 kg aan kunnen. De hydrauliekopbrengst is in het geval van de Dyna-VT trekkers 190 liter per minuut, standaard bedraagt de opbrengst 110 l/min. Optioneel voor de Dyna-6 modellen is een opbrengst van 150 l/min.

Gerelateerde artikelen