Favoriet

Voederwinning

Update voor Bergmann Royal-opraapwagens

De Duitse machinefabrikant Bergmann heeft de Royal-opraapwagens op verschillende punten verbeterd. Zo is zou de gewasdoorvoer beter zijn, volgt de pick-up de bodem beter en is er een nieuwe achterklep.

De Duitse machinefabrikant Bergmann heeft de Royal-opraapwagens op verschillende punten verbeterd. Zo is zou de gewasdoorvoer beter zijn, volgt de pick-up de bodem beter en is er een nieuwe achterklep.

De Royal-opraapwagens zijn sinds midden jaren ’90 op de markt een hebben als uniek kenmerk een dubbel rotorsysteem: een rotor om te snijden met daarboven een rotor op het gewas te persen. Ook op de nieuwe modellen zit dit dubbele rotor-systeem. Net als voorheen zijn er vier modellen met een DIN-inhoud van 26,8 tot 30 m³. De 2022-modellen zijn op details verbeterd.

Tastrol

Voor een betere bodemvolging van de opraper is er optioneel een tastrol achter de pick-up leverbaar. De instelbaarheid van deze tastrol is verbeterd volgens de fabrikant. Wanneer de draagkracht minder is en de tastwielen aan de zijkant door spoorvorming de bodem niet meer kunnen volgen moet de tastrol voor minder grond in de kuil zorgen.

De optionele tastrol heeft extra afstelmogelijkheden gekregen.

Gewasdoorvoer

Boven de persrotor is de gewasdoorvoer verbeterd. Een verbeterd afgerond opzetstuk moet de doorvoer van gras van de rotor naar het persschot bovenin de laadruimte verbeteren. Omdat het onderdeel voorheen tijdens het laden weleens veel geluid kon maken heeft Bergmann de scharnieren van dit belangrijke onderdeel herzien. De klep is nu veerbelast en op rubberen blokken gemonteerd. De optionele laadautomaat zit nog steeds op het persschot.

Dankzij stootrubbers is het klapperende geluid tijdens het laden gereduceerd.

Achterklep

De Royal K-modellen zijn nu voorzien van een volledig rechte achterklep, zoals die ook op de grotere Bermann-opraapwagens zit. De ontgrendeling gaat er bij openen automatisch vanaf en bij sluiten automatisch weer op. De Royal S-modellen met doseerwalsen en eventuele dwarsafvoerband is nu volledig te openen om snel te kunnen lossen op de kuil.

De Royal K-modellen krijgen voortaan een rechte achterklep.

Gerelateerde artikelen