Favoriet

Voederwinning

Krone introduceert twee nieuwe vier meter brede frontmaaiers

De Duitse landbouwmachinefabrikant Krone komt met twee vier meter brede frontmaaiers. Ze dragen de naam Easycut F400 Fold en Easycut 400 CR.

De Duitse landbouwmachinefabrikant Krone komt met twee vier meter brede frontmaaiers. Ze dragen de naam Easycut F400 Fold en Easycut 400 CR.

De maaiers zijn volgens de fabrikant gebaseerd op de EasyCut F 400 CV Fold die het bedrijf in 2019 introduceerde. Ze zijn dus beide voorzien van een inklapbare maaibalk. De EasyCut F 400 Fold heeft geen kneuzer maar is wel voorzien wel een zwadvijzel. De vijzel heeft een diameter van 45 cm en legt het gemaaide gewas tussen de banden van de trekker in een zwad. De breedte is verstelbaar. De maaibalk is vanuit de cabine in te klappen, zodat de transportbreedte onder drie meter blijft. Dat maakt de machine ook geschikt voor het voeren van vers voeren gras. Je kunt immers door en over relatief smalle doorgangen rijden.

De Krone Easycut F400 Fold is niet voorzien van een kneuzer, maar van een vijzel die het gras naar het midden van de machine brengt.

De EasyCut F 400 CR heeft dan weer wel een geintegreerde rollenkneuzer net rollen met een doorsnede van 25 centimeter. Stalen rollen zijn een optie. De maaibalk vouwt echter niet op en is dus star. Krone bouwt de machine vooral voor die landen waar veel luzerne wordt geoogst in Australie en de Verenigde Staten.

Beide frontmaaiers zijn ontworpen voor een grote overlap als ze gebruikt worden samen met een vlindermaaier achter de trekker. In combinatie met een Easycut B1000 bedraagt de werkbreedte dan 10 meter met een overlap van 57 cm per kant. Dat moet moet strepen voorkomen. Daarnaast zijn de machines standaard voorzien van instelbare hydraulische bodemontlasting. De maaiers vragen om een trekker van minimaal 74 kW (100 pk).