Favoriet

Voederwinning

Vicon toont Extra 332XF Compact-frontmaaier

Hooibouwmachinefabrikant Vicon komt met een nieuwe compactere frontmaaier. De 332XF Compact is speciaal ontworpen voor zomerstalvoering en hangt dichter op de trekker.

Hooibouwmachinefabrikant Vicon komt met een nieuwe compactere frontmaaier. De 332XF Compact is speciaal ontworpen voor zomerstalvoering en hangt dichter op de trekker.

De Vicon Extra 332XF Compact komt als een alternatief voor de standaard 332XF. In tegenstelling tot die machine is de Compact niet voorzien van een slepende ophanging, maar heeft deze een pendelbok in combinatie met ontlastingsveren. De machine hangt 40 centimeter dichter op de trekker zodat er makkelijker met de machine te manoeuvreren is. De machine heeft een modernere uitstraling. De beschermkap is opklapbaar voor goede toegankelijkheid van de maaibalk. De werkbreedte van de machine is 3,20 m. De acht maaischijven zijn iets platter dan voorheen om ook bij korter gras beter werk te leveren. De mesbouten van de snelwissel zitten voortaan vast aan de maaischijven. Doordat de maaischijven anders zijn is er ook een aangepaste messleutel. De beide beschermbeugels zijn opklapbaar, optioneel is dat hydraulisch.

Vijzel

Net als bij de 332XF is de Compact voorzien van Flexiswat: een vijzel die het gras op een vooraf ingestelde zwadbreedte aflegd. De mogelijke zwadbreedtes zijn 1,00, 1,15 en 1,30 m. Met de zwadpanelen gedemonteerd is de zwadbreedte 2,20 m breed. Als de panelen niet gebruikt worden kan je ze bovenop de maaier opbergen. Door de compactere bouw en betere gewichtsverdeling is het nu eenvoudiger om de maaier na het halen van vers gras in het land te laten staan. Kwestie van snelkoppeldriehoek (Accordbok) ontgrendelen, aftakas los maken en de maaier is afgekoppeld. De ontlastingsveren zitten aan de snelkoppeldriehoek en kunnen dus blijven zitten. Optioneel is een steunpoot leverbaar, maar dat zou volgens de fabrikant niet nodig zijn. De maaier is vanaf volgend jaar leverbaar en kost bruto 17.300 euro exclusief btw.