Favoriet

Voederwinning

Bergmann breidt Carex-serie naar beneden uit

Bergmann voegt twee opraapwagens toe aan de Carex-serie. Met de Carex 330 S en de 350 K wordt de serie naar beneden uitgebreid.

Bergmann voegt twee opraapwagens toe aan de Carex-serie. Met de Carex 330 S en de 350 K wordt de serie naar beneden uitgebreid.

De nieuwe opraapwagens hebben net als de andere modellen in de serie een 2.050 mm brede pick-up en een rotordiameter van 850 mm. De 330 S en 350 K hebben een laadvolume van respectievelijk 31,5 en 33 kuub. Dat betekent dat de serie er nu is met laadvolumes van 31,5 tot 43 kuub.

De 330 S en 350 K kunnen voor de maïsoogst uitgerust worden met de nieuwe optioneel hydraulisch zwenkbare hakselklep. Door het naar voren zwenken van die klep wordt bij het hakselen het doelbereik voor de hakselaarbestuurder vergroot. Bij de vier grotere modellen die met een hydraulisch zwenkbare voorwand zijn uitgerust, behoort de hakselklep tot de standaarduitrusting.

Beide nieuwe Carex modellen zijn standaard met een mechanisch tandem-onderstel uitgerust en hebben een toegestaan totaalgewicht van 22 ton. De grootst mogelijke bandenmaat is 710/50 R26.5. Een hydraulisch tandemonderstel met 300 mm ascompensatie en een toegestaan totaalgewicht van 24 ton is optioneel.

In de typeaanduiding betekent de letter S dat de opraapwagen is uitgerust met doseerwalsen. De letter K staat voor de uitvoering zonder doseerwalsen. De S-voertuigen zijn standaard uitgerust met drie doseerwalsen. De K-modellen zonder doseerwalsen zijn volgens de fabrikant geschikt voor het snel afladen van grote massa’s. In minder dan een minuut zou de wagen gelost zijn.