Log in en lees het vakblad
Alleen toegang met een Plus- of Totaal-abonnement
Nu aanvragen
Rob Reinders houdt zijn kalveren in drie duo-iglo’s. Het bespaart ruimte en de dieren hebben meer bewegingsvrijheid.
Tijdens warme zomerdagen kunnen koeien hun warmte moeilijk kwijt. En dat gaat ten koste van de melkproductie. Door ze kletsnat te spuiten en vervolgens te drogen met ventilatoren is dat te voorkomen.
Loonwerker Sietse Rodenburg denkt met een woeler dé succesmethode in huis te hebben voor het doorzaaien van kruiden in grasland.
Klompen. Ik draag ze al mijn hele leven. Van die gele houten, u kent ze wel. Ik vind klompen het perfecte schoeisel. Je schiet ze gemakkelijk aan, ze zijn veilig, ze bieden steun en je zweet er niet in. Toch ben ik ondanks al die voordelen slechts één van de weinigen in ons dorp die […]
De maaibalk staat opnieuw in de belangstelling. De hergroei van het gras is beter en de messenbalk spaart amfibieën en insecten. Daarbij is de techniek sinds de jaren vijftig flink verbeterd.
Hooi is prima ruwvoer. Jammer dat hooien zo’n gedoe is. Gedoe? Met een drooginstallatie neem je het risico op een misoogst weg en kun je optimaal profiteren van de voordelen.
De 5-serie van Massey Ferguson was toe aan een opfrisbeurt. Maar de fabrikant heeft de trekker flink onder handen genomen. In de cabine van de meest luxe 5S-variant vind je veel lekkers uit de grotere 8S-serie.
New Holland bouwt sinds vorig jaar de Dynamic Command-transmissie ook in de compacte T5-serie. Met die versnellingsbak heeft het merk in het compacte segment een fijne troef in handen.
De kosten van bouwmaterialen als hout en staal liggen momenteel ruim twee keer zo hoog als anderhalf jaar geleden. Uiteraard heeft dat gevolgen voor de prijs van een nieuwe stal.
Op de ligboxenstal van Arno van Spijker stroomt op zomerse dagen water over het dak en onder de zonnepanelen door. Het verlaagt de temperatuur in de stal en verhoogt de energieopbrengst van zijn zonnepanelen.
Het nieuwe melken is een melktechniek waarbij wordt gemolken zonder melkklauw. Het is een vondst van melkveehouder Broer Roorda. Het wordt aan de man gebracht door Servicebedrijf Jan Castelein.
Het was de blikvanger op de stand van Pöttinger op Agritechnica in 2019: een dubbele rotorhark met onder elke rotor een glijslof in plaats van een wielstel. Flowtast noemt de Oostenrijkse fabrikant de vondst die de bodemvolging op een hoger plan moet brengen.