2022 – 1


Nummer 01
Jaargang 73

Bekijk het vakblad digitaal

(inloggen vereist)

Alleen toegang met een Plus- of Totaal-abonnement

Nu aanvragen

Artikelen uit dit nummer (2022 – 1)

afbeelding

Eenmaal, andermaal – Kopen op een online veiling

03-03-2022 | 4 minuten Frank Rijnsburger

Voor een spotprijs een mooie machine op de kop tikken – dat willen we allemaal wel. Hoe bereid je je voor op een online veiling, wat kost het en wat zijn de valkuilen?

afbeelding

Droge snipperbodem – Uitdaging in vrijloopstal

28-02-2022 | 3 minuten Jasper Lentz

Omschakelen van een ligboxenstal naar een vrijloopstal. Het kan gepaard gaan met de nodige uitdagingen. Maar voordelen zijn er ook.

afbeelding

Wat bracht 2021?

22-02-2022 | 6 minuten Gertjan Zevenbergen

2021 werd wederom beheerst door corona. Beurzen werden afgeblazen, wat de introductie van nieuwigheden hinderde.

afbeelding

Ventilatiegordijn – Vrij van gebreken, vuil en groen

11-02-2022 | 5 minuten Wilbert Beerling

Ventilatiegordijnen die van onder naar boven sluiten hebben veel voordelen, maar vragen qua behoud en onderhoud meer aandacht.

afbeelding

Melkstalrenovatie – Tal van mogelijkheden

08-02-2022 | 8 minuten Frank Rijnsburger

Een nieuwe melkstal maakt het werk vaak lichter, sneller en efficiënter. Maar prijzig is het wel. Met een kleinere investering is vaak al een goede renovatie mogelijk.

afbeelding

Overzicht kalveriglo’s – Wel lucht, geen tocht

04-02-2022 | 11 minuten Redactie

De eerste twee tot drie maanden zijn de meest risicovolle voor jongvee. Huisvesting is van groot belang om het dier gezond groot te brengen. Veehouderij Techniek zet de verschillende kalveriglo’s op een rij.

afbeelding

Controle over lucht

01-02-2022 | 2 minuten Jasper Lentz

Een buisventilatiesysteem van het Duitse Dr. Knopf & Oswald regelt de ventilatie in een kalverstal op basis van de staltemperatuur. Een temperatuur-sensor zet het geheel in de winter- of juist in de zomerstand. Schrijver Stalinrichting uit Raalte (Ov.) heeft het nieuwe systeem inmiddels op drie bedrijven geïnstalleerd.

afbeelding

Hygiënebox van Förster – Minder schoonmaken

27-01-2022 | 4 minuten Frank Rijnsburger

Het reinigen van de drinkautomaat is een dagelijkse bezigheid. Met de Hygiënebox voor Förster-drinkautomaten is dat verleden tijd. De box past ook op de drinkautomaten van Delaval, Gea en Lely.

afbeelding

Elektrisch mengen – Kuhn More-E-voermengwagen

19-01-2022 | 6 minuten Redactie

Veehouders die investeren in de elektrisch aangedreven Kuhn More-E-voermengwagen verstoken flink minder diesel en verlagen hun CO2-uitstoot. Keerzijde is een fors hogere aanschafprijs.

afbeelding

Touw en duct tape

17-01-2022 | 1 minuut Gertjan Zevenbergen

Een nieuw jaar beginnen met mankementen en problemen – er is maar weinig vervelender. Zeker op ons bedrijf, waar veel van de bedrijfsgebouwen meer dan zestig jaar oud zijn, sneuvelt er met regelmaat iets. Na verloop van tijd gaat immers alles kapot. En dan grijp ik maar weer naar een touwtje, de rol duct tape of de kabelbinders.

afbeelding

Claas Arion 470 Cis+ – Gifkikker

03-01-2022 | 6 minuten Albert van der Horst

De Arion 470 combineert een hoog vermogen met een laag gewicht. Verder zijn de motor- en hydrauliekprestaties uitstekend. De Arion laat zich niet altijd even logisch bedienen.