2022 – 5


Nummer 05
Jaargang 73

Bekijk het vakblad digitaal

(inloggen vereist)

Alleen toegang met een Plus- of Totaal-abonnement

Nu aanvragen

Artikelen uit dit nummer (2022 – 5)

afbeelding

Onder vier meter – Claas Disco 1010 maait breed

15-11-2022 | 4 minuten Gertjan Zevenbergen

Veel capaciteit tijdens het maaien, wie wil dat niet? Maar brede maaiers zijn opgeklapt snel hoger dan vier meter. Claas bedacht daar vorig jaar iets op en monteert die vondst nu ook op de nieuwe Disco 1010.

afbeelding

Hebbeding – Lindner Lintrac 130

11-11-2022 | 6 minuten Frank Rijnsburger

De Lintrac 130 is de sterkste Lindner die de fabrikant bouwt. Met zijn cvt, vierwielbersturing en compacte formaat is het een heel unieke en wendbare trekker. De kleine cabine moet je voor lief nemen.

afbeelding

Kuhn verrast met Aura – Robot rijdt zelf naar de silo

07-11-2022 | 7 minuten Frank Rijnsburger

Kuhn verraste een paar jaar terug vriend en vijand met de introductie van een concept-voerrobot die zelf het voer uit de silo haalt. We bekeken het prototype van de Aura dat inmiddels een jaar draait bij een veehouder.

afbeelding

In de herkansing – Tielburger TK38Pro Ego

03-11-2022 | 2 minuten Chris Vlaanderen

Tielbürger brengt dit najaar vier nieuwe elektrische veegmachines op de markt. De TK38Pro Ego kan concurreren met brandstofvegers.

afbeelding

Aanpassing loont snel – Ingrepen in bestaande stal

02-11-2022 | 4 minuten Redactie

Eenvoudige aanpassingen van een bestaande stal leiden al snel tot een hogere melkproductie en een langere levensduur van het vee.

afbeelding

Gps op oude trekker – Fieldbee rechtrijhulp getest

25-10-2022 | 7 minuten Frank Rijnsburger

Steeds meer boerentrekkers zijn uitgerust met gps. Recht rijden tijdens het mest uitrijden, kunstmeststrooien of harken is dan kinderspel. We testen een budget gps-set mét stuurautomaat van Fieldbee.

afbeelding

Slimme slagboom

24-10-2022 | 2 minuten Albert van der Horst

In zijn vorige baan zag Stan ten Have uit Zieuwent (Gld.) bij melkveehouders regelmatig hekwerken in de stal waarvan hij dacht: dat moet beter en goedkoper kunnen. Daarom heeft Ten Have, die in maatschap met zijn vader en broer boert, inmiddels achter de ligboxenstal een werkplaats ingericht waarin hij onder de naam Ten Have Agrotechniek verschillende innovatieve hekwerkvarianten ontwikkelt en in elkaar last. Veehouderij Techniek bekeek de dubbele uitschuifbare en draaibare slagboom.

afbeelding

Stap vooruit – Kioti HX1201 weer beetje beter

18-10-2022 | 3 minuten Gertjan Zevenbergen

Met de HX-serie geeft het Koreaanse Kioti de sterkste trekkers uit het programma een indrukwekkende update. De ruime cabine, tal van verbeterde en toegevoegde functies maken de trekkers bijdetijds.

afbeelding

Genoeg water in de sloot

13-10-2022 | 1 minuut Redactie

Vanwege de droogte was ik op zoek naar een manier om de mest in te regenen, zodat ik de groei in het gras kan houden. Ik weid de koeien namelijk dag en en nacht.

afbeelding

Snel, stil, met subsidie – Giant G2200 E-minishovel

11-10-2022 | 7 minuten Redactie

Snel, stil en onderhoudsarm. Gebruikers zijn erg te spreken over de elektrische Giant G2200 E-minishovel. Een subsidie overbrugt het prijsverschil met een variant met een dieselmotor.

afbeelding

Ruud Schlenter, SAC Nederland – ‘Merken blijven apart’

06-10-2022 | 6 minuten Redactie

Boumatic nam per 1 oktober vorig jaar het Deense SAC over. De merken blijven gescheiden, zegt Ruud Schlenter, directeur van SAC Nederland.

afbeelding

3 vragen aan: Josef Fliegl

03-10-2022 | 1 minuut Frank Rijnsburger

Fliegl neemt de productie van de opraapwagens en silagewagens over van Claas. Hoe is het idee ontstaan en waar gaat Fliegl de wagens bouwen?

afbeelding

Innovatie

20-09-2022 | 2 minuten Gertjan Zevenbergen

De Nederlandse landbouw en daarmee ook de melkveehouderij stond jarenlang hoog aangeschreven in de wereld. De combinatie van degelijke onderzoeksinstellingen die zich richten op de vraag hoe melkveehouders tegen lage kosten veel melk van goede kwaliteit konden produceren en bedrijven die nieuwe technieken ontwikkelden, zorgden ervoor dat de innovatie en als gevolg daarvan de efficiëntieslag razendsnel plaatsvond.