2024 – 2


Nummer 02
Jaargang 75

Bekijk het vakblad digitaal

(inloggen vereist)

Alleen toegang met een Plus- of Totaal-abonnement

Nu aanvragen

Artikelen uit dit nummer (2024 – 2)

afbeelding

Schuifassen op de mesttank – Breder spoor

06-05-2024 | 4 minuten Redactie

Schuifassen zag je vroeger vooral bij loonwerkers, maar tegenwoordig worden ze ook door veehouders gebruikt. Het doel: minder impact op de bodem door deze minimaal te berijden.

afbeelding

Henken type H-bekapbox – Bekappen op hoogte

29-04-2024 | 7 minuten Frits Huiden

De hydraulische Henken type H-bekapbox tilt alle poten van de koe tegelijk op én heft de koe naar een prettige werkhoogte. De box zorgt voor capaciteit en gemak waardoor veehouders de klus zelden meer uitstellen.

afbeelding

Snelle rechte blokken

16-04-2024 | 1 minuut Jasper Lentz

Kuilvoersnijders en -happers zijn er in overvloed. Maar om snel rechte en grote blokken uit de kuil te halen voor gebruik in de voerkeuken of -bunker, was er volgens Agri-Jager Import iets anders nodig. Het bedrijf bedacht de BS3500HAS, een bloksnijder met hydraulische afschuiver die een blok van 3,5 kuub kan pakken.

afbeelding

Wachtruimteverkleiner – Tips bij aanschaf opdrijfhek

11-04-2024 | 8 minuten Frank Rijnsburger

Een opdrijfhek of wachtruimteverkleiner zorgt ervoor dat je de capaciteit van een (draai-)melkstal volledig kunt benutten. Waarop moet je letten bij de aanschaf ervan en de inrichting van een nieuwe wachtruimte?

afbeelding

BvL V-Mix Plus – Ranke verschijning

09-04-2024 | 4 minuten Albert van der Horst

De V-Mix Plus-voermengwagens van BvL met twee en drie vijzels zijn als optie leverbaar met een 30 cm smallere kuip. Daardoor vereist het mengen minder vermogen en dat bespaart brandstof.

afbeelding

Voorladeronderhoud – Smeren en onderhouden

03-04-2024 | 5 minuten Redactie

Het onderhoud aan de voorlader valt grofweg uiteen in twee hoofdzaken: onderhoud aan de hydraulische onderdelen en aan het mechanische deel: de pennen en de bussen.

afbeelding

Laser verjaagt vogels uit stal

30-03-2024 | 3 minuten Chris Vlaanderen

Vogels vreten van het voer, schijten alles onder en veroorzaken onrust in de stal. Henry Molenaar vond een oplossing: een laser.

afbeelding

De stroom meteen gebruiken

29-03-2024 | 1 minuut Jasper Lentz

“Drie jaar geleden heb ik een elektrische wiellader van Kramer geprobeerd, een demomachine. Ik was er erg van gecharmeerd, maar de aanschaf ervan paste destijds niet in de plannen. Dat is nu wel het geval.”

afbeelding

Christophe Huyghebaert, Pac Cool: “We zijn flexibel”

25-03-2024 | 2 minuten Gertjan Zevenbergen

Toen Packo Cooling vorig jaar failliet ging, richtte Christophe Huyghebaert met vijf Fullwood-dealers Pac Cool op. Het gaat door waar Packo stopte.

afbeelding

3 vragen aan: Ben Oostdam, Zonnigdak.nl

13-03-2024 | 1 minuut Frank Rijnsburger

Recentelijk is het wetsvoorstel opgeschort om de salderingsregeling af te bouwen. Is dat positief?

afbeelding

Zielig

12-03-2024 | 2 minuten Gertjan Zevenbergen

Mensen die dagelijks weinig of niet met dieren in contact komen, maken die dieren vaak menselijk. Daardoor vinden ze die dieren ook snel zielig. Schapen die in de sneeuw slapen? Dat moet erg koud zijn en is dus zielig. Of koeien die met hun kont in de regen staan. Die worden erg nat en dat is zielig.