Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

Zowel de machinefabrikant New Holland als Claas krijgt een prijs voor vernieuwende hakseltechniek.

  • Claas en New Holland krijgen prijzen voor het gelijkmatig vullen van een silagewagen
  • John Deere krijgt prijs voor ActiveCommand Steering
  • CCI wint gouden Agritechnica medaille voor isobus oplossingen

In beide gevallen maakt een computer op de hakselpijp een 3D beeld  van de silagewagen, zodat die helemaal optimaal gevuld kan worden door de hakselaar. Of het nu dag, nacht of schemer is. De hakselpijp bepaalt zelf waar het gehakselde product terecht komt. Zowel de trekkerchauffeur als de chauffeur van de hakselaar hoeft zich geen zorgen te maken over het verliezen van de mais of het gras.
Nog een voor Claas
Claas krijgt een tweede gouden medaille voor Cemos. Het helpt de bestuurder van een maaidorser om de juiste instellingen te maken.

ActiveCommand Steering
Trekkerbouwer John Deere krijgt een prijs voor het ActiveCommand Steering. Daarbij wordt het aantal omwentelingen dat je nodig hebt om het stuur helemaal uit te laten slaan afhankelijk van de rijsnelheid. Daarnaast zorgt het ervoor dat de trekker bij plotselinge manoeuvres op de weg stabiel blijft.

CCI
Verder krijgen ook CCI, het samenwerkingsverband tussen Grimme, Amaxone, Krone, Kuhn, Lemken en Rauch, een prijs voor hun isobusoplossingen, waaronder een eigen monitor. Die kan door de verschillende merken gebruikt worden. Uiteindelijk is het ook de bedoeling dat alle machines van deze merken dezelfde iconen op de monitor gebruiken. Gebruikers zouden daardoor de verschillende machines van deze merken kunnen bedienen zonder zich eerst de betekenis van de iconen eigen te maken.

Gerelateerde artikelen