Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Oogsttechniek

AVR stelt aardappelrooier Puma 4.0 voor

Machinefabrikant AVR stelt op Agritechnica voor het eerste de nieuwe vierrijige aardappelrooier Puma 4.0 voor. De opvolger van de Puma 3 is verbonden met de cloud. De data die de rooier verzamelt worden weergegeven op het nieuwe digitale platform AVR Connect.

De Puma 4.0 is uitgerust met een TAD1383VE stage 5 motor van Volvo. Het nabehandelingssysteem bestaat uit SCR, EGT en een DPF+DOC roetfilter. Het luchtfiltersysteem heeft een extra zogeheten Topspin voorfilter. Daardoor hoeft, zo zegt AVR, minder gereinigd of vervangen worden.

In de cabine hangt een nieuw bedieningssysteem met touchscreen. De terminal heeft een snellere processor, waardoor het sneller reageert.

Loofverspreider

Om te voorkomen dat het geklapte loof zich niet in de rijen ophoopt, levert AVR optioneel een loofverspreider. Die verspreider zorgt ervoor dat het loof over de werkbreedte van de machine verdeeld wordt. Voor de veiligheid heeft het systeem een hydraulisch bedienbare klep die dichtgeklapt kan worden bij bijvoorbeeld rijdend lossen. De loofverspreider kan ook, alsnog, op de Puma 3 geïnstalleerd worden.

De Puma 4.0 heeft een extra sensor gekregen. Die sensor houdt de positie van de axiaalrollen in de gaten. Instellingen kunnen worden opgeslagen, waardoor er snel gewisseld kan worden tussen de instellingen voor rooien op zand en zwaardere grond in hetzelfde perceel.

AVR Connect

De sensoren waarmee de nieuwe aardappelrooier is uitgerust, sturen hun gegevens direct de cloud in. Gebruikers kunnen die gegevens terugvinden op het nieuwe platform AVR Connect. Via dat platform wordt toegang gegeven tot bijna alle denkbare gegevens. Routes, rooitijd, wachttijden, de realtime positie van de machine en de instellingen waarmee gerooid is. Verder bestaat er een mogelijkheid op afstand updates door te voeren. Bovendien is er een overzicht van alle Puma terminals en parameters met daarbij een tijdweergave. Op die manier kunnen machine-instellingen gelinkt worden aan kwaliteitsrapporten bij afleveren van de aardappelen. Het AVR Connect platform is open, daardoor kan data gedeeld worden met bijvoorbeeld platforms van andere fabrikanten.

Gerelateerde artikelen