Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

Louis Nagel is vanaf 28 februari 2011 geen importeur meer van John Deere landbouw- en tuin en parkmachines.
Dat blijkt uit persberichten die Nagel, onderdeel van Citadel Industries, en John Deere vrijdagmiddag verstuurden. De andere distributieactiviteiten waaronder die van John Deere motoren worden nog wel door Nagel voortgezet. 
Faillisement
De breuk tussen Nagel en John Deere lijkt vooral ingegeven door de financiele problemen bij de Kroymans Corporation. Nagel presteerde niet meer zoals John Deere verlangde. "De problemen zijn 18 maanden geleden ontstaan. Tegelijkertijd met het faillisement van de Kroymans Corporation", zegt een woordvoerder van John Deere.
Citadel
Louis Nagel is onderdeel van Citadel Industries. Frits Kroymans is eigenaar van die groep. Zijn bedrijf Kroymans Corporation, onder meer importeur van verschillende automerken ging vorig jaar maart failliet. Citadel nam uit die inboedel een aantal onderdelen inclusief de schulden over.
Beraden
Wie de distributie van John Deere op de Nederlandse markt van Louis Nagel overneemt is nog niet duidelijk. John Deere International beraadt zich daar nog op, laat de machinebouwer weten. Overigens bestelden Nederlandse dealers al John Deere onderdelen rechtstreeks bij de fabriek in Duitsland.
Andere activiteiten
Louis Nagel zegt zich te richten op nieuwe activiteiten. Daarvoor wil het ook een professioneel distributienetwerk in Europa op zetten, schrijft het bedrijf in het persbericht. Welke activiteiten dat zijn is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen