Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

Vloeibare kunstmest spuiten met de Condor

Machinefabrikant Agrifac heeft de zelfrijdende Condor-spuitenserie uitgebreid met de Condor LiquidPlus. Met deze spuit kunnen dikkere vloeistoffen met een hoger soortelijk litergewicht (vloeibare meststoffen) worden verspoten dan met een normale veldspuit.

Vooral in Engeland is het gebruikelijk dat aan de hand van een bodemmonster wordt vastgesteld welke kunstmeststoffen het gewas nodig heeft. Door het samenstellen van deze meststoffen ontstaat een dikke kleiachtige substantie met een litergewicht van 1,6 kilo per liter (een normale veldspuit verspuit vloeistof met een litergewicht van maximaal 1,3 kilo per liter). Met een normale veldspuit zijn deze meststoffen vaak niet te verspuiten.

De Condor LiquidPlus is een standaard machine waaraan enkele onderdelen zijn toegevoegd. Zo heeft de LiquidPlus een extra centrifugaalpomp, extra leidingen met een diameter van 75 mm, speciale spuitdoppen voor het verspuiten van vloeistoffen met een hoge viscositeit en steviger tank. Verder zijn voorzorgsmaatregelen genomen, zoals bescherming van het ijzerwerk met een coating en een opvangbak onder de spuitboom als deze is ingeklapt.

Op deze manier kan de machine maximaal 2.000 liter dikke vloeistof per ha verspuiten. Maar doordat de machine ook nog de beschikking heeft over het normale leidingwerk en spuitdoppen kan de machine ook ingezet worden voor de traditionele gewasbescherming.