Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Oogsttechniek

ATH: Kisten- en bigbagvuller van Bijlsma Hercules

Bijlsma Hercules heeft een kistenvuller ontwikkeld die heel eenvoudig ook als bigbagvuller kan worden gebruikt. Om de functie van de machine te veranderen, moet je vier bouten verwisselen en moet je op de schakelkast een ander vulprogramma kiezen.

Voor de dubbelfunctie is de vuller uitgerust met een in hoogte verstelbaar frame en langere elevatorbanden. Bij het vullen van bigbags til je het frame met een heftruck op, waardoor de horizontale aanvoerband in een hogere stand komt te zitten (vier bouten). Daardoor ontstaat er ruimte voor de hogere bigbags. De bigbags hang je vervolgens aan vier magnetische ophanghaken die loslaten als het afgestelde gewicht bijna is bereikt. Daarna vult de machine de bigbag exact op het vooraf ingestelde gewicht af.

Om kegelvorming bij het vullen van kisten te voorkomen, kun je ervoor kiezen om de kisten in drie of in vijf lagen te vullen. Bij het vullen van bigbags (vaak een droog product) speelt dit probleem niet en vult de elevatorband de gehele bigbag vanuit het midden.