Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

De wekker gaat hier elke dag om 5.00 uur. Douchen, ontbijten. En rond kwart over zes stappen we in de bus naar het circuit. Daar doen we met alle leden van Team Nederland een gezamenlijke yell en dan gaan we aan de slag.

We maken lange dagen, je bent helemaal op aan het einde van de dag. ´s Avonds is er tijd voor wat ontspanning, bijvoorbeeld in het zwembad. Maar ik lig er meestal al voor tien uur in, om de volgende dag weer fris aan de aftrap te verschijnen. Ik wil hier maximaal presteren, dan heb je gewoon discipline nodig.

We zijn nu over de helft. Ik had vrijdag tussen twee opdrachten door voor het eerst tijd om wat rond te kijken op EuroSkills. Dan zie je pas hoe groot en bijzonder zo´n evenement is. Je komt oren en ogen te kort. Al die vakken, al die verschillenden landen. Je kunt het niet vergelijken met nationale wedstrijden. Voor mij als sleutelaar is het natuurlijk ook leuk om een circuit als Spa-Francorchamps eens van binnenuit te  zien. Dat maak je niet vaak mee.

Gisteren (vrijdag, red.) zijn ook mijn ouders aangekomen, samen met veel andere fans van Team Nederland. Ze staan trots langs de boarding van de werkvloer en zijn er zondag ook bij tijdens de prijsuitreiking. Dan komen er ook nog vrienden en collega’s kijken. Ik hoop dat ik ze niet teleur hoef te stellen.

Ik heb nog steeds een goed gevoel over mijn medaillekansen. De concurrentie zit heel dicht op elkaar. Het zou zo maar eens kunnen dat het verschil tussen een plek op of naast het podium maar een paar punten is. Ik zit in elk geval in een goede flow. Als ik die ook op de laatste wedstrijddag kan vasthouden, dan kunnen er zomaar eens mooie dingen gebeuren.

Michel van de Loo

Landbouwmechanicus Michel van de Loo (24, Abemec Waalwijk) doet van 4-6 oktober met negen Vakkanjers mee aan EuroSkills 2012 in Spa-Francorchamps. Hij doet tot na de prijsuitreiking van zondag dagelijks verslag van zijn avonturen. Kijk ook op www.vakkanjers.nl

https://www.youtube.com/watch?v=uCmZ2VmherA