Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Algemeen

Blog Michel van de Loo: Klus geklaard!

Het zit erop, hier in Spa-Francorchamps. Na drie lange wedstrijddagen is het competitiegedeelte van EuroSkills 2012 afgelopen. Het lange wachten op de prijsuitreiking van zondag is begonnen.

En dat geeft me eigenlijk meer stress dan de wedstrijden zelf, als ik eerlijk ben. Dat had ik ook al tijdens het Nederlands kampioenschap. Die slotceremonie kan me dus niet snel genoeg beginnen.

Of ik in de prijzen ga vallen? Daar heb ik alle vertrouwen in. Het ging na de eerste opdracht alle dagen uitstekend. Ik heb goed geconcentreerd kunnen werken, zonder dat ik werd afgeleid. Ik had vaak niet eens in de gaten dat er collega’s of familie langs de boarding stonden te kijken. En ook met de laatste opdracht heb ik goed gescoord. Dat was een mechanische opdracht aan een balenpers. Helemaal in mijn straatje. Ouderwets lekker sleutelen. Dat doe al sinds ik kan lopen, aan alles wat los en vast zit.

De druk is er nu vanaf. En dat is fijn. Die lange, ingespannen dagen gaan je niet in de koude kleren zitten. Iedereen begint de vermoeidheid langzamerhand wel te voelen. We hebben nu eerst een feestje met Team Nederland in het Holland House. Even stoom afblazen met zijn allen. En dan gaan we langzaam richting prijsuitreiking, zondagavond.

Mijn werkgever is daar ook van de partij. Het is nu de drukste tijd van het jaar in onze branche en toch staat Abemec volledig achter mijn deelname hier. Da’s te gek, want anders had ik hier nooit kunnen staan. Hopelijk kan ik ze straks blij maken met een medaille. Het zou een mooi eind zijn van een geweldige week. En een beloning voor maanden training.

Michel van de Loo

Landbouwmechanicus Michel van de Loo (24, Abemec Waalwijk) doet van 4-6 oktober met negen Vakkanjers mee aan EuroSkills 2012 in Spa-Francorchamps. Hij doet tot na de prijsuitreiking van zondag dagelijks verslag van zijn avonturen. Kijk ook op www.vakkanjers.nl.