Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Bewaring

Cermax bouwt stortbak

Fabrikant Cermax, uit het Zeeuwse Schoondijke, lanceert op de aanstaande Interpom beurs in Kortrijk hun eerste stortbak. De machine borduurt voort op het succes van Amac, die al ruim tien jaar lang geen stortbakken meer bouwt.

Fabrikant Cermax, uit het Zeeuwse Schoondijke, lanceert op de aardappelvakbeurs Interpom in Kortrijk een stortbak. De machine borduurt voort op het succes van Amac, de fabrikant die al tien jaar geen stortbakken meer bouwt.

Cermax was zelf dealer van Amac en verkocht veel inschuurlijnen. Daarom heeft de fabrikant van onderlossers en transportbanden nu het heft in eigen handen genomen.

Betrouwbaar en betaalbaar

“Gebruikers vragen om een stortbak met veel capaciteit, weinig vermogen, betrouwbaar en betaalbaar. Kortom. net zoiets als de Amac BLX 120-stortbak”, vertelt Antoin van den Bossche van Cermax. “Maar die wordt al meer dan tien jaar niet gemaakt.” De nieuwe 2412 stortbak heeft een bodembreedte van 240 centimeter. Deze is hydraulisch aangedreven en voorzien van een afstandsbediening. De inhoud is 12m³. Het rollenset bestaat uit 8 zeer zwaar uitgevoerde rvs-rollen, die tevens 240 centimeter breed zijn. Onder de rollen zit een brede grondafvoerband en productafvoerband in trogvorm.

Opties

Op de 2412 stortbak zijn verschillende opties mogelijk waaronder; een frequentieregelaar op het rollenstel, kluitenruimer, spiraalrollen en een uienhaspel. De stortbak is voor het eerst te zien op de Interpom beurs in Kortrijk. Deze wordt op 25, 26 en 27 november gehouden. Cermax staat op stand 528 in hal 5.