Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Bewaring

AVR koopt Climax

Climax, de Nederlandse fabrikant van aardappelinschuurlijnen, is overgenomen door het Belgische AVR. Dit bedrijf produceert aardappelpootmachines en -rooiers. AVR blijft de Climax aardappelinschuurmachines in Veendam bouwen.AVR neemt alle aandelen van Climax International  over van Tal BV. Zo komt AVR in het bezit van de voorraden en de rechten van het Climax inschuurmateriaal en Climax Solids Handling.

Full-line gedachte

Tal kon de geproduceerde Climax machines maar slecht verkopen door gebrek aan een goed distributiekanaal. AVR zegt dat wel te kunnen bieden. “Deze overname was een opportuniteit die we zeker niet wilden laten liggen”, zegt AVR-directeur Stefan Top. “Na de overname van de planters van Underhaug waarmee AVR een full-liner werd,  drongen onze klanten en dealerbedrijven er sterk op aan om de full-line gedachte verder te zetten in de schuur.”

Verkoop vanuit Roeselare

AVR wil de productie van inschuurmachines van Climax in Veendam voort zetten terwijl de verkoop vanuit AVR’s hoofdkantoor in Roeselare zal plaatsinden. Daarvoor maakt AVR gebruik van de bestaande verkoopkanalen van zowel AVR als Climax. Op een later tijdstip zal ook de service van het inschuurmateriaal vanuit Roeselare plaatsvinden.

Gerelateerde artikelen